top of page
Contact Giccon.jpg
7 life logo.jpg

7LIFE

Ontdek jouw persoonlijke manier van communiceren
Communicatie is een menselijk en sociaal proces, dat te maken heeft met gedrag. Een complex proces, dat maar al te vaak mis gaat en waarin er sprake kan zijn van ruis op de lijn. Er valt veel te denken, te lezen en te zeggen over communicatie, maar waar leren we iets over onze eigen, persoonlijke communicatie?! Als gecertificeerd trainer help ik je om jouw communicatiestijl te ontdekken.

Communicatie scan
Om concreet inzicht te krijgen in onze individuele communicatie, gebruiken we een bijzonder product: De communicatie scan van 7LIFE. Uit deze scan komt naar voren welke van de zeven communicatiestijl(en) jij vooral hanteert. Met de scan in handen vind je antwoorden op vragen als:

 • Wat is mijn voorkeur qua communicatiestijl?

 • Hoe kijk in naar de wereld om mij heen?

 • Sta ik open voor verandering?

 • Wanneer word ik enthousiast of ben ik geraakt?

 • Hoe werk ik samen en hoe match ik met mensen om mij heen?

 • Waar praten we langs elkaar heen en is er ruis?

 • Waar vinden we elkaar en vullen we elkaar juist aan?

 

Naast dat we ontdekken wat uw communicatiestijl is, kijken we ook naar jouw leerstijl en jouw veranderkracht. De combinatie van deze drie elementen maakt van de scan een persoonlijk ontwikkeldocument. Hierdoor investeer je in communicatie die voor jou werkt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scan maken
Een scan maken is simpel. In vijf stappen heb je een scan plus een persoonlijke terugkoppeling:

 1. Je krijgt een link via je mailadres toegestuurd waarmee je inlogt op een online omgeving.

 2. Daar staat een vragenlijst voor je klaar die je in je eigen tempo invult.

 3. Na afronding van de vragenlijst neem ik contact met je op om je een eigen 7LIFE scan toe te sturen (en om een terugkoppeling in te plannen).

 4. Een terugkoppeling is een persoonlijke uitleg van jouw resultaat waarbij er altijd een link wordt gemaakt met de praktijk.

 5. Op deze manier pas je de resultaten van je 7LIFE scan snel en eenvoudig toe in je eigen leven of een bepaalde situatie.

 

Lees hieronder meer over de 7 verschillende communicatiestijlen of vraag gelijk een offerte op.

stappenplan-7life-scan.png

De 7 communicatiestijlen

Hieronder vindt je een samenvatting van de 7 verschillende communicatiestijlen.​
 

Verbinder
Je bent een optimistisch mens waarbij het glas altijd halfvol zit. Niet dat je elke dag staat te dansen, maar je houdt ervan om naar de toekomst te kijken en niet te praten over problemen, maar vooral over oplossingen. Je gelooft sterk dat alle dingen in je leven iets bijdragen aan jouw persoonlijke groei: waardevolle levenslessen.


Pionier
Je begint dingen. Nieuwe plannen, acties, projecten. Je hebt ook  nieuwe ideeën die heel origineel en vooral ook innovatief kunnen zijn. Daarin ben je dapper en gedreven. Je laat je niet tegenhouden door de mening van anderen. Kan niet, bestaat niet.


Beheerder
Je bent in balans. Je kunt diep nadenken, maar vertaalt dat graag in iets doen. Voordat je wat doet, kun je lang observeren en overwegen, maar als je iets doet, is dat altijd succesvol en sterk. Kortom; je houdt van weloverwogen actie.


Zorger
Je bent een mensen-mens. Je hebt een groot hart voor jouw geliefden en voor je omgeving. Iedereen kan aankloppen voor hulp, je staat klaar met een luisterend oor en een warme kop koffie.


Doordenker
Je houdt van denken, doorgronden en analyseren. Jouw hoofd kan soms je beste vriend zijn, want in dat hoofd zit alle vrijheid en ruimte die je nodig hebt. Je kunt jagen naar kennis als iets je werkelijk interesseert. Je kunt dan vasthoudend zijn en dieper graven dan mensen om je heen.


Strateeg
Je bent een mens van overzicht en controle. Je kijkt daarbij graag naar de toekomst, maakt een keuze en werkt hard om te komen waar je wilt zijn. Je kunt plannen maken, maar bent je daar niet altijd van bewust. Wat mensen van je zien, is vaak daadkracht en de behoefte om dingen heel goed te doen. Excelleren is een woord dat bij je past, of een term als de lat hoog leggen. Dat doet je voor jezelf én voor anderen.


Doener
Je houdt ervan om dingen te doen. Geen woorden maar daden. Er wordt al genoeg gepraat, er zijn al zoveel plannen… Nu gaan we aan de slag. Ik doe mijn taak, jij doet de jouwe en samen kunnen we dan een hoop werk verzetten.

 

7Life & geld

Met de assesments van 7Life in handen kan je aan de slag in de praktijk. We geven je concreet inzicht in:

 • WAAROM - Maak jij de keuzes die jou maken?

 • HOE - Communiceer jij met anderen en anderen met jou?

 • WAT - Heb jij nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen?

Hiermee kan je ook kijken naar je eigen Geldgedrag, of de geldkeuzes die jij èn anderen maken. Wij hebben hiervoor de Money Habits ontwikkeld, speciaal gericht op dat onderwerp GELD. Samen met partners uit de financiële wereld wordt de 7LIFE kennis gecombineerd met de nieuwste inzichten over geld en gedrag.

7Life & persoonlijke ontwikkeling

Wist je dat persoonlijke ontwikkeling en groei juist te maken hebben met keuzes en communicatie? Hoe jij

naar de wereld kijkt, welke mogelijkheden je denkt te hebben, welke opleiding of beroep bij je past, wat je

wilt betekenen voor een ander en ook: hoe je daarin gemotiveerd wilt worden.

Allemaal onderwerpen die èèn op èèn te maken hebben met Talent Ontwikkeling.

Voor bedrijven en particulieren heeft 7LIFE daarom de TALENTSCAN ontwikkeld.

Een scan die niet alleen gericht is op wat je kwaliteiten zijn, maar vooral ook wat je nodig hebt om die

kwaliteiten in te zetten. Handig voor jou, maar ook voor de organisatie waar je werkt.

Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met mij op (06 253 628 67).

money-habits.jpg
eddy-klaus-BHNxfaeNCTI-unsplash.jpg
bottom of page