top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStanley Neyndorff

Als depressie je in een geestelijke duikvlucht heeft gebracht

Bijgewerkt op: 3 apr. 2020

Geestelijke builen en blauwe plekken, innerlijke pijnen die maar niet lijken weg te gaan. Velen van ons weten wat het betekent om eraan te lijden, maar weinigen van ons weten wat we eraan kunnen doen. We strompelen door in de hoop dat die verborgen wonden op de een of andere manier zullen verdwijnen en denken dat misschien met een beetje extra slaap of extra wijntje of biertje dat zeurend gevoel van depressie uiteindelijk zal verdwijnen. Maar dat gebeurt nooit op die manier!


De genezing van een verwonde en verslagen geest is dan niet altijd heel makkelijk. Feitelijk verslechtert het verstrijken van de tijd vaak deze toestand. En dat komt door in plaatst van de pijnlijke mislukkingen achter ons te laten, we vaak bij ze blijven stilstaan totdat die mislukkingen werkelijker voor ons worden, dan de beloften van God. We focussen erop totdat we in depressie vast komen te zitten en vastgevroren worden op onze wegen door angst.

Maar er is een uitweg. Als depressie je in een geestelijke duikvlucht heeft gebracht is het enige dat je hoeft te doen om eruit te breken door je ogen van het verleden af te wenden en op je toekomst te richten. Een toekomst die gegarandeerd is door Christus Jezus door de buitengewoon grote en kostbare beloften in Zijn Woord (de Bijbel). Een voorbeeld uit mijn eigen leven is de bemoediging uit Psalm 32, vers 8. “ Ik, de Heer, zal je de weg wijzen die je moet gaan, je raad geven en je niet uit het oog verliezen”. (GNB)


Heb je vragen over of wil je gewoon verder praten? Neem dan gerust contact met me op door het invullen van het reactieformulier>>

55 weergaven0 opmerkingen

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page