Leer om vanuit waarde creatie te denken

Het Business Model Canvas is een krachtige tool om jouw business model op een transparante en overzichtelijke manier in kaart te brengen, onder de loep te nemen en communiceerbaar te maken. Deze tool is ontwikkeld door Alexander Osterwalder & Yves Pigneur.

Met het Business Model Canvas maak je een ondernemingsplan in een A4. Je brengt je bedrijfsplan overzichtelijk in kaart met 9 bouwstenen. Daarin beschrijf je jouw bedrijf en bijvoorbeeld het verdienmodel, de toegevoegde waarde, klanten, relaties en leveranciers. Handig want de wereld veranderd snel. Je moet hierop dan ook snel kunnen inspelen. Met het Business Model Canvas kun je snel nieuwe scenario`s genereren.

Hoe gaat jouw idee eruit zien in een business model? Ben ik met mijn idee ook waarde aan het creëren voor de ander? Wat levert mijn idee op? Niet alleen voor jezelf maar in de communicatie met anderen. Met het maken van jouw Business Model Canvas is het eenvoudig om jouw idee in je hoofd naar buiten te brengen. Anderen snappen daardoor makkelijker jouw denkmodel. Met het Business Model Canvas kun je snel laten zien hoe je denkt waarde te kunnen creëren.

Maatwerk trainingen

In een aantal trainingsessies (195 minuten per sessie) wordt je geleerd om in een structuur door orde in denken, doen, aanpak en overzicht, jouw Business Model te maken. Afhankelijk van de wensen en verlangens, de omvang van de groep, doelstelling, etc., bepalen we het aantal sessies. Ook 1 op 1 sessies is mogelijk en gaat vaak gepaard met het coachen van het praktisch vertalen van je plannen in een businessplan of het in praktijk brengen ervan.

Direct naar het reactieformulier of bel 06 253 628 67>>